Серия Чукара Сокай е нашето по-специално предложение. В тази линия залагаме на класически сортове и артистичния замах на нашите технолози. Произведени в лимитирани количества, вината от тази серия, са плод на задълбочен анализ, много труд и желание за съвършенство. От изключително внимателен подбор на лозята, до безкрайно търпение и грижа във винарната, процесът по създаване на серия Чукара Сокай е дълъг и наситен с много знания и любов. Това са вината, които ще се превърнат във Ваши любими и ще помните дълго.

Чукара Сокай:

  • Шардоне реколта 2022 - Виното се отличава с искряща бистрота и гланц. Цветът е сламеножълт с леки зелени нюанси. Ароматът е доминиран от нюанси на зелена ябълка, лайм, пъпеш и тропически плодове. Вкусът е хомогенен, добре балансиран, богат и завладяващ, с траен и впечатляващ финал.
  • Совиньон блан реколта 2022 - Отличаващ се лимоненозелен цвят с чудесна бистрота и гланц. Богати аромати на освежаващ грейпфрут и лайм, допълнени от тропически плодове. Вкусът е ободряващ и хармоничен, с добре подчертана минералност и леко тяло, с отлична импресия и изящен финал.
  • Розе реколта 2022 - Кристално бистро вино с нежен бледорозов цвят. Финият и завладяващ аромат впечатлява със своя интензитет на червени череши и горски плодове. Вкусът създава мощно и трайно усещане за свежест и чистота, което в съчетание с интензивните нотки на плодове, формира един продължителен и силно запомнящ се финал.
  • Мерло и Kаберне Совиньон реколта 2019 - Виното се отличава с дълбок гранатов цвят.Ароматът е интензивен и комплексен, формиран при продължителното отлежаване на виното в нови френски дъбови бъчви. Плодовите нюанси на череша и касис се допълват от шоколад, ванилия и благороден дъб. Тялото е богато и елегантно с копринени танини и наситен дълъг финал.
Поръчай Тук

Винени дегустации и турове

За всички любители на виното, сме разработили индивидуални и групови  винени турове и дегустации на вината на изба Чукара. В приятната компания на специалистите от нашия екип ще имате възможност да извървите пътя на виното.

Вижте повече

Винарна Чукара

Животът винаги е по-хубав с чаша вино и истинските ценители го знаят най-добре. Затова избрахме най-високия клас оборудване за нашата винарна. А Вие избирате дали да се насладите на бяло, червено вино или розе.

Вижте повече