В началото на април имахме удоволствието да създадем едно специално събитие – дегустацията „Вино и мед“ във Вино и СПА хотел Чукара. Това не беше просто колаборация, а резултат от едно партньорство, което прерасна в истинско приятелство с Ghoney – бранд, който, подобно на нас, вярва в ръчното майсторство, чистите вкусове и магията на детайла. Заедно споделихме идеята, че най-добрите преживявания се раждат тогава, когато влагаме сърце – и го направихме чрез вино, мед и история, разказана с аромат.
Водени от желанието да предложим нещо различно и запомнящо се, създадохме вечер, в която вкусовете не просто се допълваха – те си разговаряха. Виното и медът срещнаха гостите в едно изтънчено пътешествие, изпълнено с изненади, топлина и характер. Събитието беше организирано като пътешествие през вкусовете на Чукара и природните богатства на българските пчелини, с идеята да покаже как две на пръв поглед различни, но еднакво благородни съставки могат да се допълват по неочакван начин.
Акцентите в дегустационното меню включваха:
Мускат Oтонел Чукара в съчетание с акациев мед – деликатна двойка с флорални нотки, която се разгръща меко и оставя усещане за пролетна свежест.
Шардоне Чукара Сокай и липов мед – балансирана и успокояваща комбинация с леко тревисти и цитрусови акценти, подчертаващи минералността на виното.
Розе Чукара Сокай с мед „Годинак“ – плодова симфония, в която розето и медът си „говорят“ на езика на лятото, горските ягоди и слънчевите дни.
Каберне Совиньон и Мерло Чукара Сокай в тандем с кориандров мед – най-смелото, но и най-запомнящото се съчетание, където плътността на червеното вино и пикантно-сладките нюанси на меда създават истинска вкусово-ароматна експлозия.
Събитието „Вино и мед“ показа, че когато се срещнат две традиции – винопроизводството и пчеларството – резултатът може да бъде не просто гастрономическо удоволствие, а спомен, който остава дълго след последната глътка.